Riking-taxier i coronafelle

Coronasmitte har sendt flere drosjekunder til luksustaxi-selskapet Private Driver. Men nå er også de rikes taxier rammet av coronasmitte.

CORONASMITTE: Private Driver frakter rike drosjekunder, men til tross for strengt smittevern har de ikke unngått coronasmitte. Foto: Private Driver
Tjenester

Usman Khan eier og driver luksustaxi-selskapet Private Driver. I år har kundene flokket til selskapet som tilbyr privatsjåfør i luksusbiler som Rolls Royce Ghost, Mercedes S-klasse, Tesla Model X og Mercedes V-klasse.

– Flere kunder har vært redde for å ta vanlig taxi. Vi er ekstra nøye og vasker bilene to-tre ganger daglig. I tillegg bruker sjåførene munnbind og engangshansker. Kundene får tilbud om det samme samt antibac, sier Usman Khan.

– Blitt ekstra nøye

Coronaviruset viste imidlertid ingen nåde, og tirsdag i forrige uke testet én av Private Drivers tre-fire sjåfører positivt på viruset.

– Sjåføren ble satt i karantene, det ble meldt ifra til kommunen, og vi kontaktet de som har sittet på med kunden. Vi har imidlertid ikke fått tilbakemelding på at noen av kundene har testet positivt, sier Khan.

Han forteller at selskapet umiddelbart etter nedstengningen i mars innførte rutiner for renhold i bilene.

– Men etter at den ene sjåføren testet positivt er vi blitt ekstra nøye.

– Vi har også testet de andre sjåførene selv om de kjører hver sin bil. Ingen av disse er imidlertid smittet, sier Khan.

Mindre riking-trafikk

Selv om coronasmitten medførte at Private Driver ble oppsøkt av flere nye kunder har den samlede trafikken likevel gått ned i år som følge av at aktiviteten er lavere og at kundene reiser mindre enn tidligere.

– De fleste tenker at det er hoteller og flyselskaper som er rammet, men vi er i samme bransje ettersom vi har mistet trafikken fra Gardermoen samtidig som det er mindre aktivitet til og fra restauranter og utesteder, sier Khan.

– Vi er redde for julebordsesongen, så den blir ikke like bra. Vi gikk også glipp av sommersesongen med rike amerikanere og indere, så vi slår ikke 2019, men vi håper å gå i balanse eller i hvert fall ikke så mye i minus.