<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Girer opp innen fornybar energi

Norconsult overtar et selskap de har samarbeidet med i lang tid allerede.

Publisert 13. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
VESTLANDSHANDEL: Norconsult og adm. direktør Per Kristian Jacobsen. Foto: Norconsult

Det rådgivende ingeniørselskapet Norconsult kjøper det Sunnfjord-baserte konsulentselskapet Pecom, opplyses det i en melding. Norconsult oppgir at kjøpet styrker dem innen prosjektgjennomføring, prosjektledelse og fornybar energi.

Det skjer etter at selskapene har samarbeidet i lang tid, om flere prosjekter, inkludert Lysebotn II kraftverk og Leikanger kraftverk.

Pecom omtales som et ledende fagmiljø innen styring og ledelse av prosjekter innen fornybar energi. Selskapet står bak prosjekt- og kontraktsstyringsverktøyet UnoSys. Det har ti ansatte, med hovedkontoret beliggende i Fjaler kommune i Vestland.

NY EIER: For Pecom og daglig leder Jonny Pedersen. Foto: Anders Horntvedt

De seneste årene har Pecom hatt supermarginer på å sørge for at gjennomføringen av prosjekter går som den skal.

– At vi nå blir en del av Norconsult gjør at vi får tilgang til en stor ressursbase og spesialkompetanse innen alle fagfelt. Sammen kan vi ta flere og større prosjekter og utvide til nye markedsområder, som industri og vann og avløp, sier Pecom-sjef Jonny Pedersen i en kommentar til Norconsult-dealen.

Norconsults overtagelse av Pecom trer i kraft fra 1. januar 2021.