Pantsatte leiligheten – satset alt på streaming

Da Norge stengte satt Ole-Andreas Løvland med 25 ansatte, tom ordrebok og krangel med konsert- og konferansekunder. Nå vil han streame møter for en kvart milliard.

TROR SALGET VIL GÅ FIREGANGEREN: – Om fem år omsetter vi nok for 200 til 250 millioner kroner, sier Ole-Andreas Løvland, daglig leder og gründer i Trippel-M (til venstre). Til høyre Thomas Dragsnes, daglig leder i Oslo Streamingsenter. Foto: Anders Horntvedt
Tjenester

– Vi gikk fra stappfull til tom ordrebok på 14 dager. På kvelden den 11. mars satt vi fortvilte og lurte på: Hvordan fikser vi dette? Alt vi hadde av oppdrag var kansellert, og det eneste vi hadde igjen var krangler om force majeure, sier Ole-Andreas Løvland (36), daglig leder og gründer i videoproduksjonsselskapet Trippel-M.

Coronapandemien har satt livet på hodet for de fleste av oss, men for Trippel-M var det potensielt snakk om bedriftens liv eller død.

Arrangementene, konferansene og festivalene de skulle levere videoproduksjon og teknikk til ble kansellert – en etter en.

– Jeg hadde 25 ansatte og tom ordrebok. Alt av jobber var borte. Vi begynte å ane faren da Høyre én dag tidligere hadde kansellert landsmøtet sitt, som skulle være et stort oppdrag for oss, sier Løvland.

Streaming av 1.000 begravelser 

Resultatet ble at Trippel-M måtte tenke helt nytt. Det har gitt suksess.

Allerede dagen etter at regjeringen innførte nasjonale koronatiltak, var de i gang med å rigge opp et studio for live-streaming på et Clarion-hotell i Bjørvika.

Trippel-M tok en helomvending: Fra å jobbe med konferanser og arrangementer, begynte selskapet å tilby effektive løsninger for alle som nå hadde behov for å kommunisere.

Store fester og konferanser ble byttet ut med digitale samlinger, foredrag, debatter – og ikke minst begravelser.

– Vi har live-streamet mer enn 1.000 begravelser. Det er flott å kunne gjøre noe så betydningsfullt for så mange, sier Løvland.

VIDEOGRÜNDER: – Jeg har løpt rundt med videokamera siden jeg fikk det av faren min for over 20 år siden, sier Ole-Andreas Løvland, gründer i Trippel-M. Foto: Anders Horntvedt

– Trippel hørtes bedre ut

Løvland er opprinnelig fra Vestfold, og Trippel-M står for Melsomvik Multi Media, etter det lille tettstedet der han vokste opp.

– Det skulle egentlig bare være to m-er, men jeg syntes Trippel hørtes bedre ut, og jeg visste vel ikke helt hvordan man skulle stave multimedia heller, sier Løvland, med et smil.

Vi jobber med alle de store aktørene i norsk nærings- og samfunnsliv
Ole-Andreas Løvland, Trippel-M Levende Bilder

Han begynte på, men fullførte ikke videregående skole.

– Jeg har løpt rundt med videokamera siden jeg fikk det av faren min for over 20 år siden, sier han.

Han jobbet noen år med TV-produksjoner for lokal-TV, flyttet til Oslo i 2009, og bedriften hans har hatt jevnt og trutt organisk vekst frem til nå.

To måneder etter nedstengningen i mars fikk selskapet tak i nye lokaler i Oslo Spektrum. Det ble starten på Oslo Streamingsenter.

Her er fire kontrollrom fulle av skjermer og paneler, to små og et stort studio for streaming og TV-produksjoner.

– Vi jobber med alle de store aktørene i norsk nærings- og samfunnsliv. Vi har gjort streamingoppdrag for ledelsen i store selskaper, departementer og direktorater, sier Løvland.

OVERVÅKER SENDINGER: Kontrollrom på Oslo Streamingsenter. Foto: Trippel-M

Leverte overskudd første året

I september 2020 ble streaming-senteret skilt ut som eget selskap, og de påfølgende månedene omsatte bedriften for 6 millioner og leverte overskudd.

Leder for selskapet heter Thomas Dragsnes (37). Juridisk er det søsterselskap til Trippel-M, og begge inngår i konsernet OAL, der Løvland er eneeier.

Samlet hadde konsernet 57 millioner kroner i omsetning i fjor og et overskudd på rundt 4 millioner kroner.

– I tillegg til streaming og videoproduksjon på Oslo Streamingsenter har vi god aktivitet i Trippel-M også. Der er gjerne oppdraget å bygge opp et studio utenfor lokalene våre og lage en sending derfra. Vi har produsert alt fra konserter, opera eller en happening på et gartneri som skal ut i verden, sier Løvland.

Vil nå kvart milliard

Utvidelsen i Oslo Spektrum ble finansiert med et folkefinansert lån på 9 millioner kroner fra Fundingpartner.

Det lånet måtte Løvland garantere for ved å sette leiligheten på 115 kvadratemeter på Tøyen i pant.

– Hvor levedyktig er denne businessen etter corona?

– Jeg tror den er ganske holdbar. Jeg har i hvert fall bekreftet jobber allerede i 2022. Selv om ikke ordreboken er full i høst, er mange jobber booket inn allerede, svarer Dragsnes.

– Jeg tror vi skal klare oss ganske bra. Alle sier det vil bli mindre reiser i forbindelse med møtevirksomhet, og det har både med klima, kostnader og tidsbruk å gjøre. Det tar tid og koster penger å komme seg fra én by til en annen, sier Løvland.

– Hvordan ser konsernet ut om fem år?

– Da omsetter vi nok for 200 til 250 millioner kroner. Det er fristende å opprette tilsvarende studioer i Trondheim, Bergen, Stockholm og New York. I tillegg er det mye å jobbe med på Østlandet ved å utvide tilbudet og tjenestene våre. Innenfor streaming og overføring av møter og arrangementer, er det mange applikasjoner og løsninger som ikke er satt i system, svarer Løvland.

Trippel-M Levende Bilder

(Mill. kr)2020 (prognose)2019
Driftsinntekter5738,6
Driftsresultat-−1,9
Resultat før skatt4−2,0
Årsresultat-−2,0

Eier: Ole-Andreas Løvland.

2020-tallene er for konsernet, som innbefatter Trippel-Ms søsterselskap Oslo Streamingsenter, et par mindre selskaper i samme bransje og minoritetsandeler i ytterligere fire selskaper.