Kaprer 10.000 nye kunder i måneden

Nordmenn strømmer til kreditt-tjenesten Defero, som har rundet 100.000 kunder. – Vi tjener penger nå i 2021, sier gründer Eigil Arff Tarjem.

SIKTER MOT MILLIONEN: – Vi skal avslutte året med mellom 200.000 og 250.000 medlemmer, og deretter er 1 million neste mål, sier Eigil Arff Tarjem, daglig leder i Defero. Foto: Iván Kverme
Tjenester

– Media skriver veldig mye om unge selskaper som lykkes i å skaffe seg kapital, men har ikke så mye fokus på de som lykkes med operasjonell drift, og i tillegg leverer i henhold til plan, fastslår Eigil Arff Tarjem, daglig leder i Defero.

Defero er en tjeneste der privatpersoner kan kredittsjekke seg selv gratis med data fra CreditSafe. Hensikten er å få hjelp til å styrke privatøkonomien ved hjelp av egne kredittdata. Overfor långivere kan det være et godt kort.

– Flere oppgir at de har fått lavere rente etter å ha konfrontert banker med disse opplysningene. Vi ønsker å hjelpe folk med å få bedre betingelser, sier Tarjem.

10.000 nye hver måned

Defero.no ble myklansert i mai 2019. Under to år senere har selskapet rundet 100.000 kunder, eller medlemmer, som Tarjem foretrekker å kalle dem.

Han opplyser dessuten at veksten er profitabel, og at gründerne snuser på nye markeder, utvidelse av tjenesten og en betraktelig økt veksttakt.

– Vi er konservative med hvordan vi bruker både tid og kapital. Vi får rundt 10.000 nye medlemmer hver måned, men kunne fint både doblet og tredoblet dette om vi ønsket. Og nettopp det er planen nå. Vi skal avslutte året med mellom 200.000 og 250.000 medlemmer, og deretter er 1 million neste mål.

Defero hadde sitt første fulle driftsår i fjor, og omsatte for 2,8 millioner kroner.

– Første kvartal i 2021 har vært bra, og vi er ikke så langt unna fjorårets omsetning allerede, selv om vi kun er en fjerdedel inn i året, påpeker Tarjem.

Han har bachelorgrad fra BI, og har jobbet som aksjemegler i det nystartede Courtier Securities. Han har også jobbet i Axo Finans, som senere ble kjøpt opp av amerikanske Corsair Capital.

Deretter var han i Dun & Bradstreet, som nå heter Bisnode.

Planla emisjon, men behovet falt bort

Defero doblet i fjor verdsettingen fra 20 til 40 millioner kroner. Planen i fjor var å lansere løsningen i Norden innen to-tre år, og i samme moment skal Defero-aksjen på børs, enten på Euronext Growth eller Oslo Axess.

– Vi planla egentlig en emisjon på nyåret for å sikre videre vekst, men vi så at behovet falt bort da omsetningen skjøt i været, sier Tarjem.

– Hva er status på børsplanene nå?

– De er der fremdeles, er bare timingen vi er usikre på. Vi har det som en mulighet i forbindelse med inngang i nye markeder i år, men vi er litt mer skeptiske enn tidligere på grunn av det store rushet av nynoteringer, svarer han.

Tarjem melder om lønnsom vekst, men på bunnlinjen ble det røde tall: Minus 1,9 millioner kroner ligger an til å bli resultat før skatt i 2020.

– Veksten var ikke lønnsom i fjor, men den er lønnsom i år. Vi har allikevel hatt fokus på å vokse, både medlemsmasse samt inntekter. Vi kunne ha brent mer penger på enda raskere medlemsvekst, men da ville vi tapt mer penger. Veksten til nå har vært konservativ i forhold til hva den kunne vært.

– Når regner dere med å tjene penger?

– Vi tjener penger nå i 2021. Foreløpige tall viser overskudd i både i februar og mars. Det er mange store ambisiøse planer der ute, men jeg savner at media stiller noen kritiske spørsmål også. En ting er å ha en plan, det er noe helt annet å levere på planen, svarer han.

Defero

(Mill. kr)2020 (prognose)2019
Driftsinntekter2,80,8
Driftsresultat-−1,8
Resultat før skatt−1,9−1,8
Årsresultat-−1,8
Eiere: Eigil Arff Tarjem (57,2 %), David Emilio Irgens Utler (7,9 %), Carl Christian Ribe (7,5 %), Jon Berg Onstad (4,9%), andre (22,5%).