Konsulenter utvider med M&A-selskap

Bergensbaserte Karabingruppen får selskap av Impello og styrker seg på M&A, strategi og finansrådgivning.

GÅR SAMMEN: Fra venstre Ole Øyen (adm. dir i Karabingruppen), Bjørnar Reitan (partner i Impello og ansvarlig for M&A) og Frode Iglebæk (managing partner i Impello). Foto: Pia Rothmann
Tjenester

Det trondheimsbaserte rådgivningsmiljøet Impello slår seg sammen med det bergensbaserte konsulentkonsernet Karabingruppen, går det frem av en pressemelding.

Karabingruppen har frem til nå bestått av selskapene Karabin, Sans og Valent som jobber med forbedring og gevinstrealisering på vegne av kundene.

Konsernet har ikke konsolidert regnskap, men virksomhetene passerte 100 millioner i – msetning i fjor, hovedsakelig innenfor gevinstrealiseringsprosjekter.

Den samlede virksomheten omsatte for 125 millioner kroner i fjor, og planen fremover  er vesentlig vekst.

– Bygger sterkere miljø

Tanken er at sammenslåingen med Impello skal styrke konsernet på M&A, strategi og finansrådgivning.

– Vi har hatt god vekst i mange år. Med Impello på laget får vi nye tjenesteområder, og vi bygger et enda sterkere kompetanse- og konsulentmiljø, sier Ole Øyen, adm. direktør i Karabingruppen.

Ingen casher ut i denne omgang: Gjennom transaksjonen har Karabingruppen overtatt 51 prosent av aksjene i Impello i bytte mot at eierne av Impello får rundt 11 prosent av aksjene i Karabingruppen. 

I Karabingruppen er gründer og konsernsjef Ole Øyen største eier. Etter transaksjonen sitter han på 33 prosent. Deretter følger styreleder Ivar Borge med 9 prosent, mens øvrige ansatte og nøkkelpersoner fra Impello og Karabingruppen eier resten.

Samtlige eiere har aktive roller i selskapet som ansatt eller styreleder.

– BYGGER STERKERE MILJØ: Ole Øyen, adm. direktør i Karabingruppen. Foto: Karabingruppen

Analyserer trønder-tech

Impello er kjent for Impello-analysen, en årlig analyse av utviklingen i teknologimiljøet i Trondheim-regionen.

Selskapet har vært eiet av de ansatte, og har profilert seg som et uavhengig konsulenthus innenfor IT, energi, sjømat og private equity og finans. Selskapet har hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Oslo.

– Impello har vært et friskt og uavhengig tilskudd til konsulentmarkedet i Trøndelag. Vi har hatt ambisjon om å ekspandere til andre byer, og denne sammenslåingen er en fantastisk mulighet til nettopp det, sier Frode Iglebæk, managing partner i Impello.

Selskapet endrer nå navn til Karabin Impello.

Ledelsen i Impello fortsetter som før med Iglebæk og Bjørnar Reitan i spissen. Ivar Borge fra Karabingruppen går inn som styreleder.

Impello Management

(Mill. kr)20202019
Driftsinntekter25,830,6
Driftsresultat4,27,2
Resultat før skatt4,35,7
Årsresultat3,35,7

Eiere (før transaksjonen): Bjørnar Reitan (31,9 %), Frode Iglebæk (31,9 %), Jon Ragnar Viggen (21,3 %), Pål Kristian Moe (15%).