<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sævik vil gjøre kjempekjøp i Fjord1 – vurderer fusjon med Havila Kystruten

Vurderer å konsolidere Fjord1 med Havila Kystruten. 

    Publisert 9. des. 2019 kl. 16.51
    Oppdatert 9. des. 2019 klokken 17.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    SAMMENSLÅING? Et datterselskap av Per Sæviks Havila Holding har lagt inn en ordre på 11,6 millioner aksjer i Fjord1.  Foto: Siv-Elin Nærø

    Et datterselskap av Havila Holding, som er den indirekte majoritetseieren i i Fjord1, har levert en bestilling på 11.650.000 aksjer til Fearnley Securities. 

    Det fremgår av en børsmelding fra fergeselskapet. Havila er representert i styret for Fjord1 gjennom Per Sævik og Vegard Sævik.

    Bestillingen er betinget av at minimum antall aksjer blir tilbudt til en pris som Havila aksepterer etter eget skjønn, det blir dermed som en omvendt bokbyggingsprosess. Tilbudsperioden starter mandag ettermiddag og utløper fredag 10. desember. 

    Intensjonen med kjøpet er å utvikle Fjord1 til et integrert transport- og reiselivsselskap, inkludert en potensiell konsolidering med Havila Kystruten.

    Havila har sikret finansiering av ordren gjennom en finansiell investor. 

    Dersom  transaksjonen gjennomføres vil Havila og den finansielle investoren sitte på to tredjedeler av utestående aksjer og aksjekapital i Fjord1.  Kjøpet vil ikke utløse obligatorisk tilbudsplikt.