Disse foreslås som nye styremedlemmer i Fjord1

Valgkomiteen i Fjord1 har kommet med sin innstilling før tirsdagens ekstraordinære aksjonærmøte.

EKSTRAORDINÆRT MØTE: Fjord1 avholder ekstraordinær generalforsamling til uken. Foto: NTB Scanpix

11. desember meldte Fjord1 at Frederik Wilhelm Mohn og Brita Eilertsen begge trakk seg fra styret i Fjord1 med umiddelbar virkning. Begge forklarte sine fratredelser med Sævik-selskapet Havila Holdings aksjekjøp i Fjord1 dagene i forveien.

Havila Holding, via Havilafjord Holding, kjøpte 15 millioner aksjer i Fjord1 til kurs 45 kroner. Havila Holdings eierandel i fergerederiet ble dermed økt til 66,5 prosent.

Sammen med investeringsselskapet Vision Ridge Partners kontrollerer Havila Holding like over 70 prosent av aksjene i Fjord1.

Tirsdag 14. januar avholder Fjord1 ekstraordinær generalforsamling for valg av nye styremedlemmer, og nå foreligger Fjord1s valgkomités forslag til hvem som skal velges inn i styret som Mohn og Eilertsens erstattere.

Lepsøe & Munger

Valgkomiteens forslag er Birthe Cecilie Lepsøe og Reuben Munger, og at duoen velges for 1,5 år, til 2021.

Lepsøe har fra før styreverv i flere selskaper, deriblant SpareBank 1 SR-Bank, Belships, Smedvig, Smedvig Eiendom og Smedvig Capital. Hun driver også eget rådgivningsfirma og har vært assosiert partner i Vest Corporate Advisors siden 2017.

Munger holder til i USA, og er grunnlegger og adm. partner i investeringsfondet Vision Ridge Partners.

Fjord1-styret består forøvrig av Havila-representantene Per Sævik og Vegard Sævik – sistnevnte er styreleder – samt Siri Hatland, Atle Olav Trollebø og Terje Hals, med Thomas Rakstang og Daniel Nedrelid som observatører.