Hentet tre milliarder

Investorene var ikke vonde å be da Hurtigruten ville hente et milliardbeløp i obligasjonsmarkedet. Lånet ble betydelig overtegnet.

SIKRET: Hurtigrutens nye obligasjonslån er sikret med førsteprioritetspant i selskapets to nye ekspedisjonscruiseskip. Foto: Hurtigruten
Transport

I forrige uke skrev Finansavisen at Hurtigruten var på vei ut i markedet for å hente 300 millioner euro, eller vel tre milliarder kroner, gjennom et femårig, sikret obligasjonslån.

Flere shippingselskaper har den seneste uken benyttet seg av det som er et vidåpent obligasjonsmarked. Ikke overraskende tiltrakk derfor Hurtigruten-lånet enorm interesse fra europeiske investorer, som sitter med store mengder investerbar kapital.

Torsdag ble transaksjonen fullført etter et bredt «roadshow» som startet forrige fredag. Lånet ble betydelig overtegnet, og renten endte på hyggelige 3,375 prosent.

Refinansiering

Meglerhusene Carnegie, Danske Bank, DNB Markets og Nordea gjorde jobben med låneopptaket som ble gjort i regi av selskapet Explorer II.

Det nye lånet skal etter det Finansavisen forstår refinansiere Explorer IIs eksisterende lånefasilitet på 260 millioner euro, og samtidig styrke likviditeten med cirka 40 millioner euro.

Lånet har sikkerhet i de to nye hybriddrevne ekspedisjonscruiseskipene «Roald Amundsen» og «Fridtjof Nansen» som er bygget ved Kleven Verft i Ulsteinvik.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, er styreleder og eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.