<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Heidi Wolden ny Norled-sjef

Heidi Wolden forlater entreprenørbransjen til fordel for ferger og hurtigbåter. Hun går fra Kruse Smith til rederiet Norled.

Publisert 2. mars 2020
Oppdatert 2. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
FRA HUS TIL BÅT: Heidi Wolden blir ny sjef i Norled. Foto: Elisabeth Tønnessen

Heidi Wolden (50) er ansatt som ny adm. direktør i ferge- og hurtigbåtrederiet Norled. Hun begynner i jobben på selskapets hovedkontor i Stavanger om knappe to måneder, 1. mai.

Styreleder Elisabeth Grieg sier Heidi Wolden «har de egenskapene vi leter etter i en leder for å videreutvikle selskapet i tråd med våre forretnings- og investeringsplaner». Grieg er opptatt av å sikre at Norled forblir i førersetet på det grønne skiftet innen ferge- og hurtigbåtsektoren.

Selskapet er et av landets største fergerederier og verdens femte største hurtigbåtselskap. Med over 1.000 medarbeidere fra Oslo i sør til Tromsø i nord opererer det over 80 fartøyer.

I dag jobber Norled med å utvikle verdens første hydrogenferge for biler, samtidig som det deltar i et samarbeidsprosjekt som skal utvikle den første hurtigbåten i verden driftet på hydrogen. 

Nye eiere

Wolden ble konsernsjef i entreprenør- og boligkonsernet Kruse Smith i  juni 2017. Før det arbeidet hun i over 20 år i Statoil, nåværende Equinor.

I fjor sommer solgte DSD i Stavanger Norled til det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.

Norleds tidligere adm. direktør Ingvald Løyning er også konsernsjef i DSD, og inntil nylig hadde han begge disse posisjonene parallelt.