<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir bort ti millioner gratis reiser til folk i nød under corona-pandemien

Uber-Aksjen raser på Wall Street.

    Publisert 1. apr. 2020 kl. 20.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    GIR BORT REISER: Uber med konsernsjef Dara Khosrowshahi i spissen, gir bort ti millioner gratis reiser. Foto: NTB scanpix

    Uber skriver i et blogginnlegg at de skal gi bort ti millioner gratis reiser og hjemlevering av mat til de som trenger det under coronakrisen. Reisene skal være gratis for helsearbeidere, pensjonister og andre i nød.

    «Vi er klare til å jobbe med flere byer, matbanker, sykehus og andre rundt i verden for å flytte hva som betyr mest for dem», skriver selskapet i blogginnlegget. De legger til at organisasjoner kan ta kontakt med dem for å få hjelp.

    Forrige uke startet Uber med et lignende program, men i en mindre skala. For eksempel besluttet selskapet da å gi bort 300.000 gratis reiser med Uber Eats, som er hjemlevering av mat.

    Kraftig fall i antall reisende

    Tidligere i mars sa konsernsjef i Uber, Dara Khosrowshahi, ifølge Marketwatch at antall reisende har falt kraftig etter utbruddet av coroanviruset. Flere byer er satt i «lockdown» og har ikke like stort behov for Uber-tjenestene.

    Khosrowshahi peker på at Uber har kostnadsfordeler. Han mente at dersom antall reisende i Hong Kong falt med 80 prosent, ville selskapets driftsresultatet i segmentet gå i null.

    Uber-aksjen raser 10,6 prosent onsdag. Det vil si at aksjen har falt 16 prosent hittil i år, mens den er ned 27,7 prosent den siste måneden.