<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uber 1. kvartal – faller brått i etterhandelen

Uber leverte tall under forventning i første kvartal.

    Publisert 7. mai 2020 kl. 22.32
    Oppdatert 7. mai 2020 klokken 22.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    SKUFFET: Uber skuffet og tok et større tap enn forventet i første kvartal.  Foto: dreamstime

    Uber rapporterte etter stengtetid på Wall Street torsdag tall for første kvartal. Uber hadde et nettotap i første kvartal på 2,9 milliarder dollar, tilsvarende 30 milliarder kroner.  Pr. aksje utgjør det et tap på 1,70 dollar. 

    Inntektene kom inn på 3,54 milliarder dollar. 

    Det var på forhånd forventet et tap per aksje på 0,88 dollar, mens topplinjeestimatene fra analytikerne lå på 3,50 milliarder. Det var store sprik i estimatintervallene grunnet usikkerheten coronakrisen har medført.

    Sier opp ansatte

    Onsdag rapporterte Uber at de har sagt opp 3.700 ansatte og at konsernsjef, Dara Khosrowshahi skal avstå fra fastlønnen på en million dollar. Oppsigelsene har i hovedsak rammet avdelingene kundeservice og rekruttering. 3.700 ansatte utgjør omlag 14 prosent av Ubers totale arbeidsstyrke på 26.900 per utgangen av 2019.

    Jobbkuttene ble godt mottatt av investorene på Wall Street torsdag, og Uber-aksjen steg 11 prosent i ordinær handel. Deler av oppgangen skjedde i lys av at konkurrent Lyft rapporterte om tall bedre enn forventet på onsdag.

    Uber-aksjen faller nesten tre prosent i etterhandelen på Wall Street.