Nye vilkår for Color Group og hurtigfergen SuperSpeed 2

Det blir lavere rater for hurtigfergen i Color Groups periode med avdragsutsettelse.

LAVERE RATE FOR EN PERIODE: For Color Line-fergen «SuperSpeed 2», som betjener ruten mellom Larvik og Hirtshals. Foto: NTB Scanpix
Transport

Olav Nils Sundes Color Group har reforhandlet og forlenget et certeparti med Oslo Line for fremtidig leie av «SuperSpeed 2», opplyses det i en melding.

Den operasjonelle leasingavtalen løper til 2030. Ratene vil være lavere i perioden med avdragsutsettelse, opplyses det.

Hurtigfergen «SuperSpeed 2» opererer mellom Larvik og Hirtshals. Fergen eies av Oslo Line, som igjen eies av ONS Ship Finance, som inngår i O.N. Sunde-konsernet. Fergen chartres fra Oslo Line til en årlig rate som er basert på forretningsmessige vilkår.

Avdragsutsettelse

8. juni meldte Color Group om en ny avtale med sine banker og kredittinstitusjoner om seks måneders avdragsutsettelse med en likviditetseffekt på 200 millioner kroner, som følge av coronakrisen.

Selskapet viste til store negative effekter fra coronapandemien for fergerederiet Color Line.

Color Group har også opsjon på ytterligere seks måneders avdragsutsettelse, på visse vilkår, samt oppnådd visse endringer i lånebetingelsene slik at selskapet ikke kommer i brudd med disse.

Planen i begynnelsen av juni var å gradvis starte opp igjen passasjertrafikken fra 15. juni på rutene Larvik–Hirtshals og Kristiansand–Hirtshals, og å gradvis starte opp igjen persontrafikken mellom Oslo og Kiel fra 17. juni.

color group
olav nils sunde
color line
oslo line
superspeed 2
coronakrisen
coronavirus
o.n. sunde
avdragsutsettelse
hirtshals
larvik
Nyheter
Transport
Børs