Børsmeldte tre «bull»-analyser

Fredag sendte OTC-noterte Torghatten ut en børsmelding med analyser fra Pareto Securities, SpareBank 1 Markets og ABG Sundal Collier, som alle spår kraftig kursoppgang. 

SØKER OPPMERKSOMHET: Konsernsjef Roger Granheim (t.v) og arbeidende styreleder Brynjar Forbergskog i Torghatten. Foto: Ivan Kverme
Transport

Hva gjør man som konsernsjef hvis tre meglerhus har kjøpsanbefaling med kursmål langt over dagens kurs? OTC-noterte Torghatten har svaret, og fredag sendte transportkonsernet ut følgende melding:

«Tre meglerhus har startet analysedekning av aksjer i Torghatten ASA og legger frem kursmål i intervallet 185,- til 200,-. Dette er meglerhusene Pareto Securities, SpareBank 1 Markets og ABG Sundal Collier. Link til analysene på Torghatten ASA sin nettside www.torghatten.no».

Før OTC-meldingen ble sendt ut sto Torghatten-aksjen i 124,50 kroner. Kursen spratt følgelig opp 4,6 prosent i løpet av fredagen til 130 kroner på et relativt høyt volum. Likevel er det fortsatt milevis med oppside til meglerhusenes kursmål.

Lite besøkt nettside

– Hvorfor ble børsmeldingen sendt ut?

– Hovedgrunnen til at vi sendte denne meldingen var at vi ønsket å gjøre våre aksjonærer og markedet for øvrig oppmerksomme på at disse analysene foreligger. Dette da vi registrerer en interesse for slike analyser fra både eksisterende aksjonærer og potensielle investorer. Imidlertid står ikke alle disse på distribusjonslistene til aktuelle meglerhus, og/eller holder seg oppdatert på hvilke meglerhus som legger ut rapporter når, sier konsernsjef Roger Granheim i Torghatten, og fortsetter:

– Tidligere har vi derfor lagt ut link på vår hjemmeside, men ettersom den dessverre ikke er så mye besøkt og flere meglerhus har gjort nye eller oppdaterte analyser omtrent samtidig valgte vi i tillegg å sende en enkel OTC-melding denne gangen.

Stor oppjustering

SpareBank 1 Markets har hatt analysedekning på Torghatten i lang tid og 5. november ble kursmålet jekket opp fra 165 til 190 kroner. Meglerhuset trekker frem at selskapet prises til P/E på 10 justert for eierandelen i NTS, med 20 prosent av markedsverdien i kontanter og en fri kontantstrøm-yield på 11 prosent.

I den ferske analyseoppdateringen skryter SpareBank 1 Markets av hvor godt Torghatten har klart seg gjennom coronapandemien. 

Det er kanskje velfortjente ord, siden aksjen bare har gitt en negativ avkastning på 9 prosent i år, i samme periode som coronakrisen har påvirket transportnæringen kraftig. 

Gamle analyser

Den vedlagte analysen fra Pareto Securites' er ikke like fersk som SpareBank 1 Markets' oppdatering, og publiseringsdatoen var 19. august i år. Da løftet meglerhuset kursmålet fra 175 til 185 kroner.

Heller ikke analysen fra ABG Sundal Collier er rykende fersk og den ble publisert 26. oktober. Med overskriften «Endless sea of earnings visibility» ble kursmålet satt til 200 kroner, noe som betyr at analytikerne ser en oppside på 54 prosent.

Meglerhuset bruker statsgaranterte inntekter via lange kontrakter som «bullet point». I tillegg skriver meglerhuset at mellom 2015 og 2019 har Torghatten slått markedsveksten med 2-3 prosent. 

Estimatene til ABG Sundal Collier er imidlertid konservative og analytikerne forutsetter at veksten fremover kun vil følge markedet. I 2021 forventer tallknuserne en omsetning på 11 milliarder kroner, med en EBITDA-margin på 13,9 prosent.

Året etter skal omsetningen opp til 11,65 milliarder kroner, mens EBITDA-marginen skal økes med 0,9 prosentpoeng.