<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DFDS åpner ny rute – satser på tungtransport

Åpner ny direkterute mellom Irland og Frankrike/fastlands-Europa.

    Publisert 27. nov. 2020 kl. 12.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    NY RUTE: DFDS satser på tungtransport med ny rute mellom Irland og fastlands-Europa. Foto: DFDS

    DFDS åpner ny rute mellom Rosslare i Irland og Dunkerque i Frankrike som vil tilby lastebilsjåfører papirløs transport mellom EU-landene.

    Ruten er estimert å sørge for inntekter på over 300 millioner danske kroner, eller 425 millioner norske kroner, i 2022.

    Tiltaket gjøres for å fasilitere handel mellom Irland og fastlands-Europa. Havnen i Dunkerque virker som en portåpner til Irlands øverste eksportmarkeder: Frankrike, Belgia, Tyskland og Nederland.

    Den nye ruten skal være et kostnadseffektivt alternativt til å kjøre gjennom Storbritannia for å ta fergen fra Dover i England.

    – Det vil ikke være noen tollformaliteter eller ventetid som Brexit-forhandlingene kan sørge for, sier Torben Carlsen, konsernsjef i DFDS.

    DFDS har chartret ytterligere tre skip for å møte trafikken med lastebiler. De tre fergene vil sørge for seks ukentlige avreiser hver vei i uken. Hver ferge kan laste opptil 125 lastebiler i coronatrygge kabiner. Reisetiden er 24 timer.

    Passasjerreiser vil i utgangspunktet ikke bli prioritert, men kan innføres senere.

    Ruten er et joint venture mellom DFDS og irske interessenter. Aidin Coffey er ansvarlig for ruten.  

    DFDS-aksjen ble kraftig påvirket av pandemien i første halvår, men har de siste tre månedene klatret 13,5 prosent på København-børsen.