Stor ordre i vasken for Nikola etter samarbeids-brudd

Nikola bryter lastebil-samarbeidet med Republic Services.

BRYTER: Nikola bryter samarbeidet med Republic Services om utvikling av Tre-lastebilen.  Foto: Nikola
Transport

Bil- og lastebilprodusenten Nikola har avsluttet samarbeidet med Republic Services. Avtalen innebar levering av 2.500 lastebiler av typen Tre fra Nikola, som skulle benyttes som søppelbiler, men ordren blir dermed ikke noe av, fremgår det av en pressemelding fra Nikola onsdag. 

Målet med samarbeidet var å designe og bygge søppelbiler basert på en nullutslipps-plattform med ny batteriteknologi. Begge selskapene har blitt enige om at variasjonen av ny teknologi og ulike designkonsepter har medført for lang utviklingstid og uventede kostnader. 

OMGJØRES: Planen var å omforme Nikola Tre til en søppelbil. Foto: Nikola

Som et resultat av treg utvikling og høye kostnader er samarbeidet avsluttet og den tidligere ordren på 2.500 lastebiler er kansellert, fremgår det av meldingen. 

Avtalen ble inngått i august og resultatet skulle være 2.500 (opp til 5.000) søppelbiler på veien med levering fra 2023. Målet for søppelbilene var en rekkevidde på 240 kilometer, et batteri på 720 kWh og inntil 1.000 hestekrefter. 

I den samme pressemeldingen fastslår Nikola at leveringen av Tre-lastebilene vil begynne i USA i 2021, og selskapet akter å rulle ut de første hydrogenstasjonene rettet mot lastebiler til neste år. 

Nikola
Nyheter
Transport
Børs