Torghatten-salget i boks

Oppkjøpet av Torghatten gjennomføres som planlagt etter at EQT Infrastructure har fått aksept fra over to tredjedeler av kapitalen.

FÅR NY EIER: Konsernsjef Roger Granheim (t.v.) og styreleder Brynjar Forbergskog. Foto: Ivan Kverme
Transport

Fondet EQT Infrastructure V har fått tilstrekkelig aksept for sitt bud på Torghatten til at oppkjøpet gjennomføres som planlagt. Det fremgår av en melding tirsdag.

Det var lille julaften det ble kjent at det svenske fondet ønsket å overta transportkjempen Torghatten minus flyvirksomheten i Widerøe. Den blir liggende i et nyetablert selskap, Flyco. 

Budet fra EQT Infrastructure og verdsettelsen av Widerøe gir en egenkapitalverdi på nær 8,6 milliarder kroner, hvorav vel 7,8 milliarder kroner utgjøres av et kontantbud og resten er aksjeposten i Flyco/Widerøe.

EQT Infrastructure V forvaltes av det globale investeringsselskapet EQT med hovedkontor i Stockholm. 

Solid gevinst

Totalt har fondet nå mottatt aksept for erverv av 31.169.223 aksjer i Torghatten, tilsvarende 69.75 prosent av utstedte og utestående aksjer i selskapet.

Det betyr at betingelsen om tilslutning fra aksjeeiere som samlet representerer minimum to tredjedeler av aksjene dermed er oppfylt.  Akseptperioden utløper 9. februar.

Julaften skrev Finansavisen at de som satset 10.000 kroner i Torghatten-aksjer da vekststrategien i selskapet ble lagt på begynnelsen av 90-tallet sitter med aksjer for cirka 43 millioner kroner i dag. Det er 4.300 ganger mer enn den opprinnelige investeringen.

«Det ligger omtrent der», bekreftet Torghattens storaksjonær og styreleder Brynjar Forbergskog.

Siden 90-tallet er den årlige avkastningen på investeringen i Torghatten-aksjer over 30 prosent. 

torghatten
brynjar forbergskog
roger granheim
bulk infrastructure
sverige
stockholm
brønnøysund
Nyheter
Transport