<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ruter forbereder seg på busstreik

Om ikke meklingen mellom LO, YS og NHO fører frem, blir flere tusen bussjåfører tatt ut i streik. Ruter sier all busstrafikk i deres område vil stoppe opp.

Publisert 9. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
PÅ'N IGJEN? En streikevakt ser på parkerte busser under busstreiken høsten 2020. Fra og med søndag kan det bli streik på ny. Foto: NTB

– Ved en eventuell streik innstilles alle by-, skole- og regionbusser i Ruters område, skriver kollektivselskapet i en pressemelding.

Det betyr i praksis at alle busser i Oslo og det tidligere Akershus stanser.

Fristen for partene som nå er samlet hos Riksmekleren, er midnatt natt til søndag. En eventuell streik kan begynne så tidlig som søndag morgen.

I tillegg vil båtlinjene B11 (Nesodden-Lysaker) og B21 (Aker Brygge-Drøbak-Son) bli helt innstilt. To andre båtlinjer vil få færre avganger. T-bane, trikk og tog vil til gjengjeld kjøre som normalt, og TT-transporten vil ikke bli berørt.

– Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og har ikke mulighet til å sette inn ekstra kapasitet. Vi minner om at reisegarantien ikke gjelder i forbindelse med streik, skriver selskapet.

YS har tidligere uttalt at alle rutebusser i Norge vil bli innstilt ved en eventuell streik.

Også i høst streiket bussjåførene i Oslo og Viken. Den streiken varte fra 20. september til 1. oktober.