<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uber vurderer cannabis-levering

Det amerikanske taxiselskapet Uber vurderer å begynne med cannabislevering, men venter på lovgivning som tillater dette. 

    Publisert 12. apr. 2021 kl. 19.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    VURDERER: Uber-sjefen Dara Khosrowshahi er positiv til at selskapet skal begynne med cannabis-levering. Foto: Bloomberg

    Det amerikanske taxiselskapet Uber, som i høst fikk lov til å operere i Norge uten taxisentral, vurderer nå å starte med cannabis-levering. Det som mangler er at amerikanske myndigheter gir grønt lys, skriver CNBC.

    – Når veiene er klare for cannabis og når føderal lovgivning tillater det, kommer vi absolutt til å vurdere det, sier Uber-sjefen Dara Khosrowshahi til CNBC. 

    Uber har allerede en tjeneste som kalles Uber Eat, der sjåførene kjører mat i stedet for folk – en tjeneste man også kan bruke i Norge. En satsning på å levere cannabis kan være ett nytt og inntjenende segment for taxigiganten. 

    Uber-sjefens utsagn kommer midt i den norske rusreformdebatten, der Stortinget 3. juni skal avgjøre om hvorvidt narkotikabruk skal avkriminaliseres. I USA er cannabis fortsatt ulovlig på føderalt nivå, men 16 delstater har allerede legalisert det til bruk innenfor egne grenser.