<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot billigere bompasseringer i Oslo

Oslo og Viken får 5,6 milliarder kroner fra staten etter at samferdselsministeren nå godtar bompengeavtalen. Halvparten av pengene går til kollektivtrafikken.

Publisert 7. mai 2021 kl. 18.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord

Det var NRK som fredag meldte at samferdselsminister Knut Arild Hareide godtar løsningen, som gir billigere bompasseringer for elbiler og nye lastebiler i Oslo.

Billigere bompasseringer var en forutsetning for å hente ut 5,6 milliarder kroner fra staten. Halvparten skal gå til kollektivtrafikken i Stor-Oslo

Men til tross for milliarddrysset er ikke Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) helt fornøyd. Hun mener en større andel av pengene burde tilfalle kollektivtrafikken.

– Det er bra at vi får noe mer penger til kollektivtransporten, men vi står midt i en alvorlig klimakrise, og bylufta i Oslo er ikke friskmeldt, sier Berg til NTB.

– Derfor mener jeg det hadde vært mye bedre for Oslofolk flest å gi alle pengene til det kriserammede kollektivtilbudet, slik det var lagt opp til i avtalen som vi sa ja til før jul. Nå gir regjeringen om lag halvparten av pengene til elbilistene.