Coronasmell

Lavere passasjertrafikk og inntekter fra catering traff rederiet i første kvartal. 

INNTEKTENE FALT: For ferge- og passasjerbåtrederiet Norled i første kvartal. Foto: Norled
Transport

Norled måtte se inntektene falle fra 509 millioner i første kvartal i fjor til 478 millioner kroner i samme periode i år. Coronapandemien spilte selvsagt inn, og gikk i hovedsak ut over passasjerinntektene fra ekspressbåtsegmentet, i tillegg til at cateringaktiviteten ble rammet.

Endringer i kontraktsporteføljen spilte også inn.

De lavere inntektene sørget for å senke driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) fra 99 til 86 millioner kroner. Videre belastes regnskapet av økte avskrivninger grunnet fullføring av nybygg, infrastruktur og retrofit-prosjekter.

Norled driver 23 ferge- og hurtigbåtruter, fordelt på 42 bilferger og 32 ekspressbåter fra Tromsø i nord til Oslo i sør, og fikk i kvartalet levert MF Fodnes – det siste av fire søsterfartøyer bygget ved Remontowa-verftet.

Rederiet eies i dag av det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og canadiske CBRE Caledon Capital Management.

Presentasjonen her.

Norled

(Mill. kr.)1. kv./201. kv./19
Driftsinntekter478509
Driftsresultat1542
Res. før skatt(15)11
Resultat etter skatt(12)8