<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente 322 mill. på tre måneder

Danskebåtrederiet DFDS halverte inntjeningen fra passasjerfrakten, men den store fraktvirksomheten sikret overskudd på flere hundre millioner.

    Publisert 17. nov. 2021 kl. 14.52
    Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 15.16
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 254 ord
    I TRAFIKK IGJEN: Danskebåten mellom Oslo og København. Foto: Dreamstime

    DFDS økte inntektene fra 3,6 milliarder til 4,4 milliarder danske kroner i tredje kvartal, viser ferge- og logistikkonsernets kvartalstall onsdag.

    Resultatet etter skatt krympet imidlertid fra 244 til 242 millioner danske kroner. Det tilsvarer 322 millioner norske kroner.

    Rederiets danskebåtrute mellom Oslo, Frederikshavn og København ble gjenåpnet 2. juli.

    Flaskehalser og reiserestriksjoner

    Veksten innen fraktinntekter var høy, men flaskehalser i forsyningskjedene medførte ekstra kostnader i perioden, forklarer DFDS. Sterk vekst i Middelhavet trekkes også frem, mens det var nedgang i fraktvolumene i Storbritannia, og passasjertallene ble holdt nede av reiserestriksjoner.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) og engangsposter var på 848 millioner kroner i kvartalet, omtrent på nivå med i fjor, og er samlet på 2,5 milliarder hittil i år, opp fra 1,9 milliarder i tilsvarende periode i fjor.

    Utviklingen på kvartalsbasis ble trukket opp av fraktveksten, mens passasjer-ebitdaen ble nær halvert til 53 millioner danske kroner.

    Snevrer inn guidingen

    For helåret snevrer DFDS inn sin ebitda-guiding fra 3,2–3,6 milliarder danske kroner til 3,3–3,5 milliarder.

    Inntektsveksten i år ventes nå til 23–25 prosent, mot en tidligere guiding på 20–25 prosent. De samlede inntektene pr. tredje kvartal var 12,4 milliarder kroner, mot 10,2 milliarder på samme tid i fjor.

    DFDS vurderer at utsiktene for fraktaktivitetene holder seg positive, selv om oppbremsingen i handelen til og fra Storbritannia ventes å fortsette i fjerde kvartal. Passasjertrafikken ventes dessuten å fortsette å ta seg opp.

    Ikke fått med deg dagens avis? Her er hovedsakene oppsummert på to minutter: