<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Samferdselsministeren forsvarer aldersgrense på elsparkesykler

I løpet av våren innføres det en aldersgrense på 12 år for å bruke elsparkesykler. Samferdselsministeren forsvarer regelen, som han håper kan forhindre ulykker blant barn.

Publisert 18. apr. 2022 kl. 08.28
Oppdatert 18. apr. 2022 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
FORBUD: Snart blir det forbudt for barn under 12 år å bruke elsparkesykler i Norge. Illustrasjonsfoto: NTB

Regjeringen gikk i vinter inn for å innføre innstramminger i elsparkesykkelreglene etter å ha sett en økning i ulykker.

I løpet av våren vil det blant annet bli forbudt for barn under 12 år å bruke elsparkesykkel. Det betyr at barn som allerede har stående en elsparkesykkel hjemme, må vente med å bruke den til de altså er fylt 12 år.

– Vi skjønner at det oppleves dumt for dem å ikke kunne kjøre elsparkesykkelen de har kjøpt. Men bruk av elsparkesykler har vist seg å være farligere enn vi tidligere trodde, og derfor må barn vente med å bruke dem til de er gamle nok, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til Aftenposten.

Nå diskuteres ytterligere innstramminger i bruken av elsparkesykler. Blant annet foreslås det å forby kjøring på fortauet, noe som vil bety at elsparkesyklistene blir nødt til å følge trafikkregler og skilt.

– Derfor kan aldersgrensen bli høyere, kanskje opp til 16 år, hvis det blir forbudt å kjøre på fortau, sier Nygård.

(NTB)