NHH: Best i landet

Financial Times lanserer prestisjetung rangering av verdens beste handelshøyskoler. NHH blir Norges beste nok en gang.

FORTSATT PÅ TRONEN: NHH blir nok en gang Norges beste handelshøyskole, ifølge den britiske Financial Times-rangeringen. I år lander skolen på 70. plass, noe som er 18 plasser foran erkerivalen BI i Oslo. Foto: NHH
Utdannelse

Blant de 100 rangerte masterutdanningene i økonomi og administrasjon, scorer NHH på en 70.plass, noe som er to plasser opp fra i fjor. Dette er 18 plasser foran erkerivalen, BI, som lander på en 88.plass.

NHH sitt internasjonale masterprogram, CEMS, rykker også opp fra i fjor, og lander på en 8.plass. Dette er én plass opp fra i fjor.

Fremst i rekken er University of St. Gallen i Sveits, HEC i Paris og London Business School. Amerikanske skoler er ikke inkludert i rangeringen.

Fortsatt langt å gå

Selv om NHH scorer best i landet, må skolen fortsatt se seg knust av sine Skandinaviske rivaler. Stockholm School of Economics og Copenhagen Business School lander henholdsvis på en 13. og en 45.plass i rangeringen.

NHH-ledelsen, med rektor Øystein Thøgersen i spissen, har imidlertid jobbet hardt for å skyve den norske handelshøyskolen høyere opp på listen de seneste årene. På det beste har skolen blitt rangert på 65. plass.

NHH har alltid blitt rangert som landets beste på masternivå, helt siden skolen ble inkludert i Financial Times-rangeringene i 2005. Det britiske mediehuset har imidlertid flere skolerangeringer, derav også en som sammenligner de europeiske handelshøyskolene på mer generelle grunnlag. Her har det vært tøffere konkurranse mellom NHH og BI.