<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladnyhet til studenter: Får betalingsutsettelse

Lånekassen kommer dem som betaler ned studielånet til unnsetning og gir utvidet mulighet for betalingsutsettelse.

    Publisert 2. apr. 2020 kl. 13.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord
    Adm. direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen Foto: Lånekassen

    For å hjelpe dem som betaler på studielånet og er i en vanskelig økonomisk situasjon, utvides muligheten for betalingsutsettelse i Lånekassen.

    Fra før kan alle som betaler på studielånet sitt utsette den månedlige innbetalingen 36 ganger, tilsvarende tre år. En del har imidlertid brukt opp sine utsettelser. 

    Ordningen med utvidet mulighet til utsettelse gjelder foreløpig for regningene i mars og april, tilsvarende perioden som restriksjonene rundt coronaviruset gjelder. 

    Utvides som restriksjonene

    Regjeringen har vedtatt at alle som trenger det, kan utsette sin innbetaling til Lånekassen i så lenge coronatiltakene gjelder, uten at de bruker av kvoten på 36 måneder. 

    – Hvis restriksjonene blir utvidet, vil også anledningen til å utsette studielånet forlenges med like mange måneder, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen.

    Henrik Asheim. Foto: Iván Kverme

    – Raus ordning

    – Vi er heldige som har en Lånekasse med rause ordninger som gir studenter lånevilkår som ingen andre har. Jeg håper denne ekstra åpningen for å få betalingsutsettelse bidrar til å hjelpe de som trenger disse pengene til andre utgifter i denne perioden, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

    Lånekassen informerte i forrige uke om at det er en nær dobling av tilbakebetalere som søker og får innvilget betalingsutsettelse så langt i mars i forhold til samme periode i fjor. 

    I mars valgte 32 300 kunder å utsette innbetalingen til Lånekassen, mot 17 200 i mars i fjor.