Buchardt overtar eget stamsted

Anders Buchardt pusser opp sitt gamle stamsted, og åpner restaurant og konsertscene i lokalene som tidligere huset Bølgen & Moi Briskeby.

FULL OMBYGGING: Anders Buchardts Briskeby Restaurantdrift investerer «et tosifret millionbeløp» i Michaels. Foto: Iván Kverme
Uteliv

For 19 år siden startet Bølgen & Moi restaurant i en nedlagt trafostasjon på Briskeby i Oslo. Bølgen & Moi Briskeby ble etter hvert kjent for sine elleville champagnelunsjer, men i sommer var det slutt, i hvert fall i disse lokalene. I august flyttet restauranten inn i nye lokaler i Bygdøy Allé, og fikk navnet Bølgen & Moi Gimle.

Nå åpner Briskeby Restaurantdrift, som eies av Arthur og Anders Buchardt, ny restaurant i den nedlagte trafostasjonen.

– Bølgen & Moi Briskeby har vært mitt favorittsted, mitt stamsted, siden restauranten åpnet, sier Anders Buchardt.

– Jeg syntes det var synd da det gikk mot avslutning av virksomheten, og ville at det skulle komme et nytt sted der. Jeg har hatt god dialog med gårdeier, og sikret meg leiekontrakten, fortsetter han.

PUSSES OPP: Det jobbes ivrig inne i de 1.000 kvadratmeter store lokalene som tidligere huset Bølgen & Moi Briskeby. Den nye restauranten Michaels åpner i slutten av november. Foto: Iván Kverme

– Full ombygging

Den nye restauranten har fått navnet Michaels, etter Michael Skiri, som skal drive stedet. Skiri har jobbet i Bølgen & Moi-systemet siden 1996. Ved Bølgen & Moi Briskeby gikk han gradene, og startet som servitør da restauranten åpnet. Senere ble han hovmester, så restaurantsjef og til slutt daglig leder.

– Michael er en utrolig dyktig restaurantdriver, så vi har inngått et samarbeid med ham. Jeg legger et stort engasjement i dette, men har mest å tilføre når det gjelder selve ombyggingen, utformingen og i interiøret. Konsept, mat og drift er Michael overlegen på, sier Buchardt.

– Har du startet eller eid en restaurant før?

– Nei, men man kan vel si at jeg har sittet på andre siden av bordet gjennom utleie av hotelleiendommer til hotelloperatører. Gjennom utvikling av nye hoteller har jeg stått for utforming av mange hotellrestauranter.

– Hvor mye investerer dere i den nye restauranten?

– Vi foretar en full ombygging fra innerst til ytterst. For Briskeby Restaurantdrifts del dreier det seg om et tosifret millionbeløp, sier Buchardt.

I forbindelse med oppbyggingen av den nye restauranten har Briskeby Restaurantdrift samarbeidet med KAAPE Interiors i London.

Konserter og happenings

Michaels åpner i slutten av november, og ifølge Skiri vil det bli «et sted for alle».

– Jeg har jobbet i Bølgen & Moi Briskeby i nesten 20 år, og har en formening om hvilket konsept som fungerer og hva som mangler i Oslo. Vi har hentet inspirasjon fra hele verden, sier Skiri.

– Blir Michaels et nytt Bølgen & Moi Briskeby?

– Nei, Michaels blir mer en klassisk restaurant, og den vil ha et internasjonalt preg. Vi er opptatt av å skape opplevelser, og vi kommer til å arrangere konserter og happenings. Blant annet bygger vi en scene, sier Skiri.

– Det skal bli et sted med stil; et kult sted der man kan spise eller bare komme for å treffe venner. Man skal sitte godt, det vil være koselig og lunt og vi skal ikke fokusere på å trekke flest mulig mennesker, fortsetter han.

– Mesterkokk

FRA STATHOLDERGAARDEN: Øyvind Bøe Dalelv skal lede kjøkkenet ved Michaels. Her fra Årets Kokk i 2017 der han kom på 2. plass. Foto: NTB Scanpix

Med på laget har Michaels fått Øyvind Bøe Dalelv til å lede kjøkkenet. Han har vært soussjef ved Statholdergaarden i en årrekke, og har både en 2. og en 3. plass i Årets Kokk - i henholdsvis 2017 og 2019. I tillegg gikk han i 2017 helt til topps i en internasjonal tapaskonkurranse i Spania.

– Michaels skal satse på et internasjonalt kjøkken med asiatisk «touch». Vi skal fokusere på renhet og gode råvarer. Vi har knyttet til oss en mesterkokk, og skal tilby gode matopplevelser til overkommelige priser, sier Skiri.

– Bølgen & Moi nådde i 2018 en omsetning på 34 millioner kroner. Regner dere med å havne omtrent på samme nivå?

– Det må det i hvert fall bli. Jeg ser for meg en høyere omsetning enn tidligere. Vi skal ikke bare fokusere på fest, men ønsker å fylle opp restauranten hele uken, sier Skiri.

Lokalet er på 1.000 kvadratmeter, og det vil være fire avdelinger inne i tillegg til uteservering. Buchardt ønsker ikke å opplyse husleienivået, men sier at det er snakk om omsetningsbasert leie.

restaurant
konsert
utested
mat
Nyheter
Uteliv