Lucky Bowl kjøper seks Bowling 1-sentre

Lucky Bowl skal vokse innen bowlingsentre og «eatertainment», og kjøper nå opp konkurrenten Bowling 1 Holding sine seks egeneide sentre.

VOKSER PÅ SPILL OG MAT: Etter kjøpet av seks Bowling 1-sentre har Lucky Bowl nå 20 bowlingsentre som samlet omsatte for 184 millioner kroner i fjor. Lucky Bowl tilbyr også dart, Megazone og Escape Battle ved noen av sine sentre. Foto: Lucky Bowl

«Vi skal vokse» sa Lucky Bowl-sjef Rune Skandsen til Finansavisen i 15. oktober i fjor. Og nå gjør bowligselskapet nettopp det ved å kjøpe seks bowlingsentre fra Bowling 1 Holding.

– Dette er seks bra sentre som kompletterer våre steder perfekt, sier Rune Skandsen, gründer og daglig leder av Lucky Bowl.

Han ønsker ikke å gå ut med prisen, men opplyser at en del av oppgjøret blir gjort i form av aksjer. Bowling 1 Holding - eid 50/50 av Stig Werner Hansen og Ståle Johansen - sitter etter dette med en aksjepost på 30 prosent i Lucky Bowl.

De øvrige eierne er etter dette svenske Helix Kapital Fund med 50 prosent, Amuse (Rune Skandsen) med 17 prosent og øvrige med 3 prosent.

Lucky Bowl har kjøpt alle Bowling 1 Holding sine egeneide bowlingsentre, beliggende i Drammen, Moss, Hamar, Trondheim, Jessheim og Strømmen. I tillegg finnes det fem frittstående Bowling 1- sentre.

Satser på mer enn bowling

Lucky Bowl akter å bli Norges største «eatertainment-kjede». Etter oppkjøpet har selskapet nå 20 bowlingsentre som i fjor samlet omsatte for 184 millioner kroner; Lucky Bowl står for 113 millioner og Bowling 1 for 71 millioner.

– Dette med «eatertainment» - kombinasjonen av spising og underholdning - er en trend. Det kommer stadig nye konsepter; for eksempel Raadhuset Bar og dart-barene til Bull’s Eye Club, sier Skandsen.

Raadhuset Bar, som åpnet i Oslo sentrum i månedsskiftet januar/februar, tilbyr 1.400 kvadratmeter med barer, karaokerom og spill som shuffleboards, digital dart, biljard og airhockey. Også Lucky Bowl satser etter hvert på andre aktiviteter i tillegg til bowling.

– Firmaarrangementer er det som vokser mest hos oss. Folk setter pris på flere aktiviteter. Det siste året har vi derfor utvidet med aktiviteter som dart, Megazone og Escape Battle i flere av våre bowlingsentre, forteller Skandsen.

UTVIDER MED MER ENN BOWLING: – Firmaarrangementer er det som vokser mest hos oss, sier Rune Skandsen, gründer og daglig leder i Lucky Bowl. Foto: Lucky Bowl

Tap i 2018 og 2019

I seneste tilgjengelige regnskapsår - 2018 - nådde Lucky Bowl Norge et resultat før skatt på minus 12,3 millioner kroner av en omsetning på 93,4 millioner. Samme år kunne Bowling 1 Holding notere et resultat før skatt på 2,7 millioner av en omsetning på 77 millioner.

– 2019 ble veldig bra for Lucky Bowl, og vi fikk bekreftet at det var været som hadde skylden i 2018, sier Skandsen.

Ifølge finansdirektør Kristian Skårdal i Lucky Bowl er det for tidlig å gå ut med konkrete resultattall.

– Men begge konsernene hadde betydelig økning i resultat, både samlet og hver for seg. Bowling 1-konsernet leverte i 2019 et positivt årsresultat, mens Lucky Bowl-konsernet vil ha negativt resultat også i 2019. Det er likevel en betydelig forbedring fra 2018, sier Skårdal.

I fjor høst sa Skandsen til Finansavisen at svært mange kjøpesentre hadde tatt kontakt fordi de ønsket å etablere en bowlinghall. Dette har trolig sammenheng med butikkdøden.

– Du sa da at dere jobbet med fire-fem prosjekter på store kjøpesentre. Har dette materialisert seg?

– Vi har hatt lange forhandlinger med Bowling 1 Holding, så det er satt litt til side. Men vi planlegger ytterligere nyetableringer senere i år, sier Skandsen.