<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ginselskap med Hollywoodstjerne på eiersiden solgt for milliardbeløp

Gigantisk brennevinsprodusent kjøper Aviation American Gin.

    Publisert 19. aug. 2020 kl. 10.43
    Oppdatert 19. aug. 2020 klokken 10.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord
    OPPSTILT: Skuespillerne Ryan Reynolds og Salma Hayek. Foto: NTB Scanpix

    Verdens største brennevinsprodusent, Diaego, betaler rundt 610 millioner dollar for American Aviation Gin, som er deleid av Hollywood-skuespilleren Ryan Reynolds, melder CNBC. 

    Diaego utvider dermed et allerede bredt brennevinsutvalg, og selskapet har allerede de kjente ginmerkene Tanqueray og Gordons i barskapet. 

    Det er ikke første gangen selskapet anskaffer seg merkevarer knyttet til Hollywood-fiffen. I 2017 betalte det rundt 1 milliard dollar for å skaffe seg det premium tequilamerket Casamigos som ble grunnlagt av «Oceans Eleven»-stjernen George Clooney.

    Andelseier Reynolds

    I 2018 kjøpte Ryan Reynolds, som blant annet er kjent for filmer som Deadpool og Green Lantern, en andel av ukjent størrelse i Aviation American Gin. Det kan se ut til at tidspunktet for kjøpet var gunstig.

    Avtalen går i boks på et tidspunkt da forbruket av gin øker i USA. Ifølge Distilled Spirits Council solgte destillatører nesten 10 millioner ni-liters kasser med gin i USA i 2019. Det ga en omsetning på 918 millioner dollar og en økning på 3 prosent fra 2018. 

    Aviation American Gin, som koster 27 dollar pr. 750 milliliter, er det nest største premium gin merket i USA og volumene økte med over 100 prosent i 2019. Diageo meddeler at Reynolds vil beholde sin interesse i ginmerket.