<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikansk tjenestemann hevder Saudi-Arabia ble angrepet fra Iran

En ikke navngitt amerikansk tjenestemann hevder kryssermissiler ble avfyrt fra iransk jord i angrepet mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia. Nå skal 

Publisert 17. sep. 2019 kl. 17.31
Oppdatert 17. sep. 2019 klokken 17.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
SAUDI-ARABIA: Angrep natt til lørdag kan ha redusert oljeproduksjonen kraftig. Foto: REUTERS/Stringer

En ikke navngitt amerikansk tjenestemann hevder kryssermissiler ble avfyrt fra iransk jord i angrepet mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia.

Nyhetsbyrået AFPs kilde legger ikke frem noen beviser for påstandene tirsdag. Tjenestemannen sier USA samler beviser om angrepet som de planlegger å presentere til verdenssamfunnet, i første rekke europeiske allierte. Det skal angivelig skje under høynivåuka i FNs hovedforsamling neste uke.

Irans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA

Regjeringen i Teheran har tidligere beskrevet beskyldninger fra USA om at Iran står bak angrepene, som uforståelige og meningsløse.

Houthi-opprørerne i Jemen hevder det var de som utførte lørdagens angrep, og at det skjedde ved hjelp av droner.

Siden 2015 har Houthi-opprørerne i Jemen kjempet mot en koalisjon ledet av Saudi-Arabia i en krig som FN kaller verdens verste humanitære krise. Iran støtter opprøret politisk og mistenkes for å forsyne houthiene med våpen.