<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Airbus-underleverandører er blitt hacket

Den europeiske flyprodusenten Airbus er blitt rammet av flere hackerangrep rettet mot selskapets underleverandører, ifølge sikkerhetskilder.

    Publisert 26. sep. 2019 kl. 10.00
    Oppdatert 26. sep. 2019 klokken 10.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    MISTENKER KOBLINGER TIL KINA: Airbus har blitt rammet av fire store hackerangrep det siste året. Foto: Foto: REUTERS/Steve Marcus/File Photo

    Airbus har blitt rammet av fire store hackerangrep det siste året og det mistenkes koblinger til Kina, ifølge to kilder som bistår i etterforskningen.

    Hackerne var på utkikk etter teknologiske hemmeligheter, opplyser sikkerhetskilder til AFP.

    Underleverandørene som er blitt utsatt for hackerangrep det siste året er den britiske motorprodusenten Rolls-Royce og det franske teknologiselskapet Expleo, samt to andre franske selskaper.

    Airbus erkjente i januar at et hackingangrep «resulterte i uautorisert tilgang på data».

    Angrepene viser at hackerne har vært på utkikk etter svakheter i Airbus-systemene, mener Romain Bottan, luftfartssikkerhetsekspert i BoostAerospace.

    – Svært store selskaper er veldig godt beskyttet. Det er vanskelig å kopiere dem, så mindre selskaper er bedre mål, sier han.

    (©NTB)