<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump letter på forbudet mot Huawei

Donald Trump vil snart tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei.

    Publisert 10. okt. 2019 kl. 05.36
    Oppdatert 10. okt. 2019 klokken 05.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord
    SVARTELISTET: Huawei står i sentrum for den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Nå letter Donald Trump på forbudet. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

    Ifølge NY Times ga Trump i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet.

    Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.

    Forbudet gjør at teknologiselskapet ikke kan kjøpe deler og skaffe seg teknologioppdateringer fra selskaper som Google og Micron uten å søke godkjenning fra USAs regjering.

    Men forbudet har ikke offisielt trådt i kraft ettersom administrasjonen utstedte en tillatelse for å gi Huaweis leverandører og brukere mer tid til å finne alternative løsninger.

    Den nye fristen er satt til 19. november.

    (©NTB)