EU-presidenten: – Dette blir den siste brexit-utsettelsen

EU har formalisert sitt ja til en utsettelse av brexit, men dette kan bli siste gang, opplyser EU-president Donald Tusk.

BEKREFTET: EU-president Donald Tusk bekrefter på Twitter at  britene har fått en siste, formell utsettelse til å forlate unionen.  Foto: NTB Scanpix
Utenriks

Tusks bekreftelse av mandagens uformelle beslutning kommer i en Twitter-melding stilet til «mine britiske venner». Etter at han har understreket at dette kan være den siste utsettelsen de gjenværende medlemmene vil gi, ber han britene bruke den ekstra tiden godt.

– Jeg vil også si farvel til dere, ettersom mitt oppdrag her går mot slutten. Jeg krysser fingrene for dere, skriver den avtroppende EU-lederen.

Etter fem år som EU-rådets president, overlater han tømmene til Charles Michel 1. desember. Michel var fram til søndag statsminister i Belgia.

EU-rådets enstemmige beslutning er å utsette brexit til 31. januar neste år, men åpne for at britene forlater unionen enten 1. desember eller 1. januar, dersom begge parter har ratifisert utmeldingsavtalen. Rådet understreker at Storbritannia i forlengningsperioden fortsatt er medlem av unionen, «med alle rettigheter og plikter som følger av EUs traktater og lover».

brexit
donald tusk
storbritannia
eu
Nyheter
Utenriks
Politikk