Kineserne tviler på at en omfattende handelsavtale lar seg gjøre med Trump som president

– Straffetollen USA allerede har satt på kinesiske varer ser ikke ut til å forsvinne, sier ekspert.
Utenriks

Ifølge Bloomberg News er kinesiske myndigheter tvilende til at partene i handelskonflikten vil komme til en omfattende handelsavtale selv om en delavtale blir signert.

I private samtaler med besøkende til Beijing og andre samtalepartnere de siste ukene, har kinesiske tjenestemenn advart om at de ikke vil bøye seg på de mest prekære og vanskelige tvistene, ifølge nyhetsbyrået.

Kineserne er også bekrymret over president Donald Trumps impulsive væremåte og risikoen forbundet med at han kan trekke seg fra delavtalen som begge parter er interesserte i å signere i løpet av de neste ukene.

I tillegg opplyser det kinesiske næringsdepartementet at handelsrepresentanter fra begge sider vil holde telefonkonferanse fredag.

Tidligere denne uken uttalte Trump at han håper å signere en delavtale under APEC-toppmøtet i Chile midt i november. I går ble toppmøtet avlyst, men ifølge flere kilder skal ikke dette påvirke utviklingen nevneverdig.

Nyheter
Utenriks
Politikk
Børs