<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Framgang i kampen mot California-skogbranner

Brannvesenet har kontroll på 30 prosent av skogbrannen i Ventura i California som så langt har rammet rundt 39.000 mål, ifølge lokale myndigheter.

    Publisert 3. nov. 2019 kl. 09.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 129 ord
    FREMGANG: Brannvesenet har så langt kontroll på 30 prosent av Maria-brannen i Ventura, og 74 prosent av Kincade-brannen i Sonoma i California. Foto: NTB Scanpix

    Beboere fra det utenforliggende området Somis har fått flytte hjem, men fortsatt truer den voldsomme skogbrannen 2.500 hjem.

    Ifølge myndighetene ventes det at luftfuktigheten i området vil forbli lav, men det antas at vinden vil bli mer fordelaktig for brannvesenet.

    Den såkalte Maria-brannen brøt ut torsdag i Ventura fylke, som ligger 10,5 mil nordvest for Los Angeles.

    I Sonoma fylke nord for San Francisco har brannvesenet kontroll på 74 prosent av det som har vært delstatens største brann denne sesongen.

    Søndag forrige uke erklærte guvernør Gavin Newsom krise i California. Det ble også sendt ut et rødt farevarsel for Los Angeles-regionen, som torsdag ble opphevet.

    Fjorårets skogbranner i Paradise nord i California kostet 86 mennesker livet. Året før omkom 44 personer som følge av skogbranner i området.

    Ingen har så langt i år mistet livet.