Trump hyller vennskap med Erdogan

USAs president Donald Trump hyllet det han kaller et langt vennskap med Recep Tayyip Erdogan da den tyrkiske presidenten ankom Det hvite hus onsdag.

HYLLER ERDOGAN: President Trump hyller det han kaller et langt vennskap med den tyrkiske presidenten.  Foto: NTB Scanpix
Utenriks

– Presidenten og jeg har vært svært gode venner. Vi forstår hverandres land, sa Trump før de to gikk inn til et møte bak lukkede dører i Det hvite hus onsdag.

Trump kalte vennskapet godt. På vei inn til møtet kommenterte Trump også situasjonen i Syria og sa at våpenhvilen mellom Tyrkia og kurdiskledede styrker nord i Syria holder. Amerikanske styrker i Syria har sikret oljeressurser i landet, og IS-krigere holdes i fangenskap både av amerikansk-allierte kurdiske styrker og Tyrkia, fortalte Trump.

Trump fikk spørsmål fra journalister om de første åpne høringene i riksrettsgranskningen, skriver The Guardian. Tidligere onsdag startet TV-sendingene fra høringene.

– Det er en heksejakt, det er en bløff. Jeg er for opptatt til å se på. Jeg har ikke blitt orientert, sa Trump.

– De bruker advokater som er TV-advokater, la han til.

Tyrkias kjøp av det russiske missilsystemet S-400, og det amerikanske F-35-programmet som Tyrkia er blitt utestengt fra, vil stå på møteagendaen, uttalte Trump.

Det er varslet felles pressekonferanse med Trump og Erdogan klokken 21.10 norsk tid.

(©NTB)