Russland og Ukraina fornyer oljetransportavtale

Ukraina har kommet til enighet med Russland om å fornye en avtale om oljeleveranse fra Russland via Ukraina til andre land i Europa.

FORNYER AVTALE: Ukraina har kommet til enighet med Russland om å fornye en avtale om oljeleveranse fra Russland via Ukraina til andre land i Europa. Det russiske oljeselskapet Transneft bekrefter avtalen. Foto: Reuters/NTB scanpix

Den nye avtalen trer i kraft 1. januar neste år og varer i ti år, opplyser selskapet UkrTransNafta, datterselskapet til det statlige ukrainske oljeselskapet Ukrnafta.

Kontrakten beholder de samme grunnprinsippene for samarbeid. I tillegg er det enighet om at denne avtalen «garanterer et trygt og stabilt virke for Ukrainas oljetransportsystem i det lange løp», opplyser det ukrainske selskapet.

Det russiske oljeselskapet Transneft bekrefter avtalen.

(©NTB)