<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser

Tesla-sjef Elon Musk er frifunnet for ærekrenkelser etter at han kalte den britiske grottedykkeren Vernon Unsworth en «pedo-fyr».

    Publisert 7. des. 2019 kl. 08.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord
    FRIKJENT: Tesla-sjef Elon Musk på vei inn i retten i Los Angeles onsdag. Fredag ble han frikjent for ærekrenkelser mot den britiske dykkeren Vernon Unsworth som han i en Twitter-melding i fjor omtalte som «en pedo-fyr». Foto: NTB Scanpix

    Beslutningen fra juryen i domstolen i Los Angeles falt fredag. Den konkluderte med at Tesla-sjefens utsagn om at den 64 år gamle britiske dykkeren ikke var ærekrenkende.

    I retten hadde Unsworths advokat lagt ned krav om en oppreisningserstatning på opptil 190 millioner dollar, om lag 1,7 milliarder kroner.

    I retten forklarte Musk hvorfor han i juli i fjor omtalte Vernon Unsworth som en «pedo-fyr» på Twitter. Unsworth var med på å redde ut tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand.

    Musk har tidligere sagt at «pedo-fyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at uttrykket er synonymt med «ekkel gamling» og at uttrykket brukes for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

    Uttalelsen kom etter at Unsworth hadde rakket ned på Musks tilbud om å bygge en liten ubåt for å redde grotteguttene. Unsworth kalte det et «PR-stunt» fra Musk.

    Musk ba senere om unnskyldning for Twitter-meldingen og slettet den.