Saksøkes for å ha beskyttet terrorister

SAKSØKES: G4S er et av selskapene som saksøkes av 385 fordringshavere i USA. Foto: NTB Scanpix
Utenriks

Sikkerhetsselskapet G4S og den sørafrikanske mobiloperatøren MTN er to av seks store multinasjonale selskaper som saksøkes i USA for å ha gjort utbetalinger som beskytter terrorister i Afghanistan. 

Det skriver CNBC.

Selskapene er stevnet for en føderal domstol i Washington D.C.  gjennom et gruppesøksmål bestående av militært og sivilt personell, blant dem over 100 drepte eller skadede i perioden 2009-2017. Til sammen utgjør gruppen 385 fordringshavere. Søksmålet ble levert tredje juledag. 

Saksøkerne hevder at G43, MTN og fire andre amerikanske selskaper finansierte Taliban, pakistanske Taliban og Haqqani-nettverket. Ifølge saksøkerne skal selskapene enten ha betalt direkte, eller lukket øynene for beskyttelsesutbetalinger til terroristorganisasjonene for å verne om sine forretningsinteresser i Afghanistan. 

G4S ønsker ikke å kommentere søksmålet overfor det amerikanske nettstedet, mens MTN uttaler at de undersøker detaljer i rapporten og er i kontakt med rådgivere. 

Advokatfirmanene Kellogg, Hansen, Todd, Figel & Frederick PLLC , Sparacino PLLC og  Willkie, Farr & Gallagher LLP representerer saksøkerne.