<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Australia taper milliarder på at turistene uteblir

De voldsomme skogbrannene i Australia har ført til at mange turister har avbestilt reiser til landet. Næringen forventer seg milliardtap.

    Publisert 17. jan. 2020 kl. 11.16
    Oppdatert 17. jan. 2020 klokken 13.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    Sjeføkonom: – Rammevirkningene av skogbrannene kan bli enorme
    Slik vil skogbrannene i Australia påvirke økonomien.

    Antall utenlandske turister har falt med 10–20 prosent siden brannene begynte i september. En australsk turistorganisasjon, ATEC, anslår at tapet vil beløpe seg på 4,5 milliarder australske dollar i år. Det tilsvarer nær 28 milliarder kroner.

    Turistene avlyser reisene fordi de frykter dårlig luftkvalitet, sin egen sikkerhet og hvilke konsekvenser brannene har hatt for Australia, mener ATECs leder Peter Shelley.

    Brannene har ødelagt store områder, mange av dem i nærheten av populære turistmål sørøst i landet. Også storbyene Sydney og Melbourne har i perioder vært sterkt plaget av røyken fra brannene. Ved Sydney har brannene dessuten ødelagt en stor del av en skog som står på FNs verdensarvliste.

    De siste dagene har etterlengtet regn dempet brannene, men de er ikke slukket. Fredag var det ventet 50 millimeter regn i deler av New South Wales, den kraftigste nedbøren på flere måneder.

    (©NTB)