<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Johnson vender blikket mot Afrika

I jakten på nye handelspartnere etter brexit vender statsminister Boris Johnson blikket mot Afrika.

Publisert 20. jan. 2020 kl. 13.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Johnson vender blikket mot Afrika
I jakten på nye handelspartnere etter brexit vender statsminister Boris Johnson blikket mot Afrika.

16 afrikanske ledere deltar mandag på en konferanse i London, og Johnsons mål er at Storbritannia skal være en selvfølgelig investeringspartner i fremtiden.

– Afrikas økonomiske potensial er enormt med åtte av de femten raskest voksende økonomiene i verden og en befolkning som antas å dobles til to milliarder innen 2050, sier den britiske utviklingsministeren Alok Sharma. Han mener også at Storbritannia har mye å tilby afrikanske land.

Det britiske eksportgarantiinstituttet har de siste to årene bidratt med finansiering verdt 2 milliarder pund – drøyt 23 milliarder kroner – for britiske selskaper som eksporterer til Afrika. Instituttet vil trappe opp satsingen på Egypt, Nigeria og Rwanda.

Den britiske regjeringen sier afrikanske og britiske selskaper vil presentere avtaler verdt 6,5 milliarder pund i løpet av møtet i London.

Når britene trer ut av EU ved månedsskiftet, er det ikke bare det nye forholdet til EU det skal forhandles om. Når medlemskapet opphører, står britene også fritt til å forhandle fram handelsavtaler med andre land og regioner.

(©NTB)