Statsministeren advarer om økonomisk katastrofe

Libanons nye statsminister Hassan Diab advarte om at landet står overfor en økonomisk katastrofe.

ADVARSEL: – I dag befinner vi oss i en finansiell, økonomisk og sosial blindgate, sa statsminister Hassan Diab etter det første regjeringsmøtet i Beirut onsdag. Foto: AP

– I dag befinner vi oss i en finansiell, økonomisk og sosial blindgate, sa Diab etter det første regjeringsmøtet i Beirut onsdag.

Den nye regjeringen ble presentert dagen før, etter mange måneder med omfattende protester der hundrevis av mennesker er blitt skadd.

Libanon sliter med stor gjeld og stort budsjettunderskudd, høy arbeidsledighet og omfattende korrupsjon. Det er innført begrensninger på uttak av dollar, og demonstranter har gått løs på bankvinduer og minibanker.

President Michel Aoun ga i desember Diab oppdraget med å danne ny regjering. Om den vil klare å tilfredsstille demonstrantenes krav og finne løsninger som får slutt på protestene, er foreløpig uklart.

Onsdag ble veier rundt Beirut blokkert av demonstranter som misliker at den nye regjeringen støttes av den mektige Hizbollah-militsen og politiske partier som hevdes å ha ansvaret for landets krise.