Disneyland i Shanghai stenger i frykt for dødelig virus

Flere turistattraksjoner stenger dørene.

CORONA-VIRUSET: Til dags dato er 25 personer i Kina bekreftet døde, etter å ha blitt smittet av det nye viruset. Samtidig har antallet smittede i landet økt til 830. Foto: NTB Scanpix

Som følge av det dødelige Corona-viruset stenger Disneyland i Shanghai dørene midlertidig, skriver danske Børsen.

Avgjørelsen ble tatt «for å forhindre og bekjempe sykdomsutbrudd og sikre helse og sikkerhet for ansatte og gjester».

830 smittet

Fornøyelsesparken vil fortsette å overvåke situasjonen nøye og være i nær kontakt med den lokale regjeringen. Det er foreløpig ikke kjent når parken vil åpne igjen.

Til dags dato er 25 personer i Kina bekreftet døde, etter å ha blitt smittet av det nye viruset, ifølge Reuters, som viser til kinesiske helsemyndigheter. Samtidig har antallet smittede i landet økt til 830.

De aller fleste tilfeller av infeksjoner finnes i byen Wuhan. Opprinnelsen til viruset er sannsynligvis et marked i byen, skriver Børsen.

Den forbudte by i den kinesiske hovedstaden, Beijing, er midlertidig stengt for besøk. Ifølge Lonely Planet har turistattraksjonen omlag 16 millioner besøkende i året. 

Deler av den Kinesiske mur skal også være stengt. 

VIDEO: Reiserestriksjoner i ni kinesiske byer: (saken fortsetter under videoen)

Kinesiske myndigheter har innført reiserestriksjoner i ni byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører nå 32 millioner mennesker.

Frykten spres 

Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag på 930,29, etter en nedgang på 1,44 prosent.

«Oslo Børs opplevde i går det største fallet siden oktober 2019. Frykten for utfallet av Corona-viruset har spred seg fort til de globale markedene, og det betydelige oljeprisfallet rammer Oslo Børs spesielt», het det fra analytiker i Nordea Markets, Joachim Bernhardsen, i morgenrapporten fredag.