Antall dødsfall stiger etter virusutbruddet

Ytterligere 24 personer har dødd av coronaviruset i Kina, opplyser helsemyndigheter i Hubei. Dermed er antallet døde oppe i 80.

Publisert 27. jan. 2020 kl. 06.52
Oppdatert 17. feb. 2020 klokken 12.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Tallet på døde i virusutbruddet i Kina øker til 1.765 mandag. Økningen kommer etter at 105 flere personer har dødd det siste døgnet i landet.

Sentrale kinesiske helsemyndigheter opplyser at det totale antallet smittede i landet mandag er oppe i 2.744, med ytterligere 769 nye tilfeller registrert.

Det skal imidlertid ikke være nye dødsfall utenfor Hubei, der de aller fleste smittetilfellene er blitt registrert.

En rekke kinesiske byer har innført reiserestriksjoner og andre tiltak for å forhindre at viruset sprer seg, og nå har myndighetene forlenget ferien i forbindelse med det kinesiske nyåret med tre dager, fram til 2. februar.

Hundrevis av millioner mennesker pleier under høytiden å reise landet rundt for å besøke familien. Ferien skulle egentlig være over torsdag denne uka.

Smittekilden er så langt ikke kjent, men en teori går ut på at viruset kan ha spredt seg fra ville dyr til salgs på et marked i provinshovedstaden Wuhan, en by med elleve millioner innbyggere.

Foreløpig finnes det ingen vaksine mot viruset, men kinesiske forskere har klart å isolere det, noe som er et viktig skritt på veien for å utvikle en vaksine.

(©NTB)