Over 100 døde av coronaviruset

106 personer har så langt mistet livet som følge av coronaviruset. Samtidig bekrefter kinesiske myndigheter tirsdag 1.291 nye smittetilfeller.

Publisert 28. jan. 2020 kl. 07.04
Oppdatert 28. jan. 2020 klokken 07.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
STIGER: Kinesiske myndighet oppjusterte tirsdag dødstallet knyttet til coronaviruset til 106. Over 4.000 personer er bekreftet smittet. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Helsemyndighetene i Hubei-provinsen bekrefter tirsdag at ytterligere 24 personer har mistet livet som følge av det nye viruset. Samtidig har antall smittede har økt til over 4.000 på verdensbasis.

Coronaviruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Senere har det også blitt påvist i Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Saudi-Arabia, Singapore, USA, Frankrike, Tyskland og Australia.

Gabriel Leung, som leder Li Ka Shing-fakultetet for medisin ved Universitetet i Hongkong, opplyste på en pressekonferanse mandag at deres forskning tyder på at rundt 44.000 personer er i inkubasjonsstadiet for sykdommen.

Leung, som brukes som smittevernekspert av myndighetene i Hongkong, sier at hans forskerteam regner med at antall smittede vil dobles hver sjette dag hvis man ser bort fra tiltak som myndighetene setter inn.

(©NTB)