Kinesisk ekspert tror Wuhan-viruset vil nå toppen om få dager

Virusutbruddet i Kina vil ikke øke i stor skala, mener en fremtredende kinesisk ekspert. Han tror det snart vil nå sitt klimaks.

TI DAGER: – Jeg tror utbruddet vil nå toppen om en uke eller rundt ti dager, sier luftveiseksperten Zhong Nanshan ved Kinas nasjonale helsekommisjo Foto: Achmad Ibrahim/AP
Utenriks

– Jeg tror utbruddet vil nå toppen om en uke eller rundt ti dager, sier luftveiseksperten Zhong Nanshan ved Kinas nasjonale helsekommisjon til det statseide nyhetsbyrået Xinhua, ifølge tyske DPA.

Spådommene er stikk i strid med det flere andre eksperter har uttalt. En matematisk modell fra universitetet i Hongkong har tidligere anslått at utbruddet vil nå toppen i mai eller april i år.

– Sars-utbruddet varte i seks måneder. Men jeg tror ikke det nye koronavirusutbruddet vil vare så lenge, sier Zhong, som er kjent for sitt bidrag i å avdekke omfanget av sars-utbruddet.

VIDEO: Slik reagerer bedrifter på viruset (saken fortsetter under videoen)

Innstiller flyvninger, stenger cafeer og nekter ansatte å møte på jobb.

Sars-utbruddet i 2002–2003 tok 348 menneskeliv i Kina og nærmere 800 på verdensbasis. Den gang nådde det bekreftede smittetallet i Kina totalt 5.327, noe som betyr at det allerede er flere som har fått påvist smitte av Wuhan-viruset enn av sars.

De siste smittetallene for det nye viruset er på 5.974 og 132 personer er døde. Dermed er dødsraten blant de smittede så langt mye lavere enn for sars.

Zhong tror også at dødsraten vil falle. Han viser blant annet til teknologiutvikling og innsatsen som nå legges ned av forskere og helsearbeidere.

corona-virus
wuhan
kina
Nyheter
Utenriks