Trump innfører innreiseforbud for utlendinger som har vært i Kina

USA erklærer folkehelsekrise på grunn av Wuhan-viruset, og president Donald Trump vil forby innreise for alle utlendinger som kan utgjøre en smitterisiko.

Publisert 31. jan. 2020 kl. 22.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
Foto: NTB scanpix

Ifølge nyhetsbyrået AFP gjelder innreiseforbudet for alle utenlandske statsborgere som har vært i Kina i løpet av de siste to ukene.

I tillegg skal alle amerikanere som vender tilbake fra Hubei-provinsen, plasseres i karantene. Utbruddet av det nye coronaviruset startet i millionbyen Wuhan i desember.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang, først og fremst for eldre og personer med svekket helse.

Fakta om viruset:

* En ny type coronavirus ble påvist i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019.

* I Kina har nærmere 10.000 mennesker fått påvist smitte. 213 er døde, de aller fleste i Hubei-provinsen.

* Utenfor Kina er det registrert totalt rundt 100 smittetilfeller, men ingen dødsfall.

* Viruset er påvist i følgende land:

* Asia: Thailand, Singapore, Japan, Taiwan, Malaysia, Sør-Korea, Vietnam, India, Filippinene, Kambodsja, Sri Lanka, Nepal og De forente arabiske emirater.

* Europa: Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike, Italia, Storbritannia og Russland.

* Øvrige: USA, Canada og Australia

* Myndighetene i Kina har innført en rekke tiltak for å hindre spredning av viruset og bedt innbyggerne utsette utenlandsreiser. Millioner er isolert i flere byer i Hubei-provinsen, inkludert i Wuhan.

* Flere land har iverksatt evakuering av egne borgere fra Kina, og en rekke flyselskaper har innstilt flyginger til det kinesiske fastlandet. (NTB)