WHO-sjef: Virusutbruddet er en stor trussel mot verden utenfor Kina

Det nye coronaviruset utgjør en stor fare ikke bare for Kina, men resten av verden, sier WHOs toppsjef. Viruset har til nå tatt livet av over 1.000 personer.

SPRER SEG: Coronaviruset har spredt seg til 28 land. Foto: NTB Scanpix

Kun to liv har gått tapt utenfor Kina, men begge personene ble smittet i Kina.

De siste dagene har det imidlertid vært flere tilfeller av smitteoverføring i Frankrike og Storbritannia mellom personer som ikke har vært i Kina.

– Med 99 prosent av tilfellene i Kina, er dette fortsatt en alvorlig krisesituasjon for landet, som også utgjør en alvorlig trussel for resten av verden, sa generaldirektør i Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

Samme dag innledet FN-organisasjonen en todagers konferanse om virusutbruddet.

Mandag døde 108 mennesker av viruset i Kina, ifølge landets helsemyndigheter. Det er første gang siden viruset dukket opp i desember, at det blir registrert over 100 dødsfall på en og samme dag.

Siden fredag har Folkehelseinstituttet analysert 27 prøver fra mistenkte tilfeller av det nye koronaviruset. Ingen av prøvene var positive.

Til sammen har Folkehelseinstituttet (FHI) analysert 58 prøver fra personer med mistanke om virussmitte. FHI vil av personvernhensyn ikke opplyse hvor i landet de negative prøvene er tatt.

Folkehelseinstituttet kommer med to ukentlige oppdateringer om testresultater i forbindelse med viruset.

(©NTB)