<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere flyktet til Jemen enn til Europa

Det kom flere migranter fra Øst-Afrika til krigsherjede Jemen i fjor enn det kom til Europa, viser nye tall fra FNs migrasjonsorganisasjon IOM.

    Publisert 15. feb. 2020 kl. 16.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 116 ord
    HÅPER PÅ ET BEDRE LIV: Migranter fra Afrikas Horn tar seg i land på en strand i Jemen etter å ha tatt seg over Adenbukta. I fjor kom det flere migranter til Jemen fra Afrika enn det gjorde til Europa, ifølge migrantorganisasjonen IOM. Foto: NTB Scanpix

    Ifølge en fersk rapport fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) tok 138.000 mennesker seg fra Afrikas Horn og over Adenbukta eller Rødehavet til Jemen i 2019. Over 90 prosent av dem kom fra Etiopia.

    De aller fleste migrantene som kom til Jemen, reiste videre til Saudi-Arabia i håp om å skape seg et bedre liv økonomisk. Samtidig viser tallene fra IOM at om lag 110.000 mennesker krysset Middelhavet med Europa som mål.

    Migranter som kommer til Saudi-Arabia lever et juridisk risikabelt liv ettersom landet har svært strenge lover mot papirløse migranter, påpeker en talsmann for IOM.

    Saudi-Arabia og Etiopia ble imidlertid i fjor enige om en avtale som innebærer at 100.000 etiopiere kan reise til Saudi-Arabia på arbeidsvisum.