Russisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike

Den omstridte russiske kunstneren Pjotr Pavlenskij er siktet for sin rolle i spredningen av en sexvideo som førte til at en fransk ordførerkandidat trakk seg

Den russiske kunstneren og politiske aktivisten Pjotr Pavlenskij er siktet for å spredd en sexvideo. Foto: Christophe Ena
Utenriks

Det bekreftet kunstnerens advokat tirsdag.

Pavlenskij, som fikk innvilget politisk asyl i Frankrike i 2017, har vedgått å ha lastet opp sexvideoen av ordførerkandidat Benjamin Griveaux i Paris til en nettside for «å avsløre Griveauxs hykleri».

Både Pavlenskij og kjæresten Alexandra de Taddeo, som fikk tilsendt videoen, er siktet for brudd på privatlivets fred og for å ha publisert en video med seksuelt innhold uten å ha fått samtykke til det.

Videoen fra 2018 førte til at Griveaux trakk seg som ordførerkandidat i Paris forrige uke. Han tilhører president Emmanuel Macrons parti og var en sterk kandidat til ordførerposten.

Pavlenskij (35) og de Taddeo (29) ble pågrepet søndag og ble avhørt i to dager. De ble løslatt på tirsdag, men de Taddeo har fått pålegg om å ikke kontakte Pavlenskij.

(©NTB)

Nyheter
Utenriks
Politikk