Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea

Det er påvist ytterligere 87 tilfeller av det nye coronaviruset i Sør-Korea. Totalt er dermed 433 personer smittet i landet som er hardest rammet etter Kina.

VIRUS: I Sør-Korea er nå 433 personer smittet av coronaviruset, som er landet som er hardest rammet etter Kina. Foto: Kim Jun-Beom
Utenriks

Det er påvist ytterligere 87 tilfeller av det nye coronaviruset i Sør-Korea. Totalt er dermed 433 personer smittet i landet som er hardest rammet etter Kina.

Myndighetene opplyste tidligere lørdag om totalt 346 smittetilfeller, men oppjusterte tallene noen timer senere. Flertallet av de nye smittetilfellene dreier seg om fra byen Daegu og nærliggende områder.

Minst 150 av de smittede i landet tilhører den kristne Shincheonji-sekten. Sekten er svært aktiv i storbyen Daegu, men også i nærliggende Cheongdo, som er fødestedet til sektens grunnlegger.

Ifølge myndighetene er 9.300 medlemmer av sekten nå enten i karantene eller blitt bedt om å holde seg hjemme.

Krisetilstand

Sørkoreanske myndigheter har erklært krisetilstand i Daegu grunnet spredningen av viruset. Ordføreren i byen, Kwon Young-jin, har oppfordret byens 2,5 millioner innbyggere til å holde seg innendørs.

Sør-Korea er med sine 433 smittetilfeller landet som bortsett fra Kina er hardest rammet av covid-19-viruset.To personer fra Daegu har omkommet på grunn av viruset.

Flere tilfeller i Japan

Også i Japan øker antall smittede. Åtte personer er nå diagnostisert med viruset på øya Hokkaido nord i Japan, ifølge den japanske kringkasteren NHK.

Medregnet de over 630 smittede passasjerene om bord i cruiseskipet Diamond Princess, er totalt 755 personer i Japan smittet av det nye coronaviruset.

Til sammen tre personer i Japan har omkommet som følge av viruset.

Mens Sør-Korea er landet som er hardest rammet etter Kina, er utbruddet på Diamond Princess er det største utenfor Kina, med passasjerer fra 50 ulike land.

Over 2.300 døde i Kina

Kinesiske myndigheter opplyser lørdag at tilsiget av nye smittetilfeller i Kina er fallende. Antallet nye smittetilfeller er 397. Tallet på nye tilfeller var til sammenligning 889 fredag.

Tallet på døde fra det nye coronaviruset i Kina har imidlertid steget til 2.345 etter ytterligere 109 dødsfall. Flesteparten av de nye dødsfallene var i Hubei-provinsen, opplyser myndighetene.

Det totale antallet smittede personer i Kina er nå over 76.000.

Første dødsfall i Italia

Fredag ble det første dødsfallet som følge av covid-19-viruset bekreftet i Italia, opplyser italienske helsemyndigheter. Den omkomne er en 78 år gammel mann fra Veneto-regionen nordøst i landet.

Mannen ble innlagt på sykehus for ti dager siden grunnet annen sykdom. Han døde fredag og hadde fått påvist covid-19-viruset i en foreløpig test.

(©NTB)

coronavirus
Nyheter
Utenriks