Avinor kjemper om å få ta over flytårnene på flere spanske flyplasser

Det statlige selskapet Avinor er med i konkurransen om å få drifte flytårnene blant annet i byene Alicante og Valencia, og på øyene Ibiza og Lanzarote.

SPANIA: Tårnet på Oslo lufthavn. Avinor Flysikring deltar nå i konkurransen om å få drifte tårnene på flere spanske flyplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Utenriks

Det er selskapet Avinor Flysikring, som er et datterselskap av Avinor, som har lagt inn anbud i tre konkurranser om driften av flytårnene på spanske flyplasser, skriver Flysmart24.

Dersom Avinor Flysikring får tilslaget, skal flygelederne jobbe for det norske selskapet.

– Avinor Flysikring har deltatt i enkelte konkurranser tidligere, men dette er det største anbudet til nå etter det jeg kjenner til, sier kommunikasjonssjef Erik Løding i Avinor flysikring til Flysmart24.

Selv om det norske selskapet har lagt inn anbud i tre konkurranser, kan én aktør maksimalt vinne to av de tre anbudene.

Også i Norge har driften av flytårnene ved flere flyplasser blitt lagt ut på anbud. Avinor Flysikring tapte i fjor kontrakten for tårndriften i Kristiansand og Ålesund da Avinor la disse ut på anbud. Derfor har norske myndigheter sagt ja til at Avinor Flysikring kan gå inn i internasjonale anbudskonkurranser.

(©NTB)

avinor
Spania
Nyheter
Utenriks